7 bästa jobben inom videospe Lista över potentiella jobb 2021


7 bästa jobben inom videospel

Internet har skapat fler arbetstillfällen än någon kunde ha förutsett. Videospelsbranschen har haft stor nytta av Internetanslutningen och de allmänna tekniska framstegen under de senaste två decennierna.

Dussintals jobb, från produktion till tävlingsspel, finns under detta paraply. Med den globala tillgängligheten av gratis turneringar inte bara på PC utan även på Xbox, och andra speltävlingar kopplade till online-kasinon som redan finns tillgängliga på Xbox, du kan gå hit och kolla in denna nyhet, har streaming också blivit ett värdefullt yrke.


Det är allt man kan säga: folk vill engagera sig i videospelsbranschen. Nedan hittar du en lista över de sju främsta yrkena inom videospel år 2021.

 

Cybersport och professionella spel


De mest spännande yrkena inom videospelsbranschen hör till kategorin cybersport och professionella spel. I den här underkategorin hittar du cybersportare, kommentatorer och bloggare.

Även om det kan verka otroligt har cybersportens popularitet gjort att den inte kommer att försvinna. Du kan till och med hitta dem på stora sportnätverk som ESPN . Du bör dock komma ihåg att dessa positioner är sällsynta och att det är lika konkurrensutsatt som inom vanliga idrotter.

Endast de bästa av de bästa kommer att kunna försörja sig på cybersport. På den positiva sidan betyder att du har lika goda chanser som alla andra, eftersom spelet är överkomligt och till och med innehåller en spelplan.

 

Speldesigner

En speldesigner är en nyckelposition när du tänker på en karriär inom videospelsbranschen. Miljoner barn runt om i världen vill bli det, men det krävs en viss uppsättning tekniska färdigheter och beslutsamhet för att lyckas.

Dessutom belönas kreativitet och uppfinningsrikedom ständigt inom detta område. Du måste kombinera storyboarding-aspekterna med att vara manusförfattare eller regissör, samtidigt som du håller det hela fräscht och spännande när det gäller spelupplägget.

 

Programmerare eller programmerare

På den mer tekniska sidan använder mjukvaruutvecklare och spelprogrammerare sina exceptionella kunskaper i programmeringsspråk för att förverkliga speldesignen.

Beroende på vilken typ av spel du skapar kan andra programvaror för speldesign vara bättre. Motorer som GameMaker Studio kan vara till stor hjälp för 2D-plattformar, medan Unity lämpar sig bättre för 3D-modeller med låga polygonala värden. Med detta i åtanke har du mycket att lära dig som programvaruutvecklare eller spelprogrammerare.

Branschen är omfattande och efterfrågan på dessa tjänster kommer bara att öka med tiden, så det skadar inte att ta steget in i olika genrer av videospel. Eftersom det är mer tekniska tjänster behöver du dock en omfattande utbildning för att lyckas.

 

Spelkonstnär eller animatör


När spelet väl har utformats och byggts måste du ge det liv med grafik och animationer. Dessa områden är otroligt konkurrensutsatta, och det finns goda skäl till det: med åren har efterfrågan på spel av högre kvalitet ökat i takt med att standarden har höjts.

För att hålla sig i topp i konkurrensen anlitas endast de bästa artisterna och animatörerna för stora utgåvor. Det finns dock ett stort antal oberoende utvecklare som också vill ta sig an nya och okända artister! Dessa indie-spel ger ofta dig som konstnär större frihet att återspegla din personliga stil i själva spelet.

 

Ljudtekniker och kompositör


Ljudet är en av de viktigaste faktorerna i uppslukande videospel. Ljudtekniker underskattar ofta det arbete som krävs för att skapa varje liten sak som du hör i ett spel, från din karaktärs steg i ett rollspel till ljudet av en trumma som snurrar i ett arkadspel.

I linje med detta skriver och spelar spelkompositörer ljudspåret till själva spelet. Vad skulle klassiska äventyrsspel vara utan episka stridsteman? Det råder ingen brist på ljudrelaterade jobb i videospelsbranschen, från att utveckla ikoniska jinglar till lummiga minispel.

 

Streamer


Streaming är en av de mest spännande karriärerna inom videospelsbranschen. Många onlinepersonligheter använder streamingplattformar som Twitch för att skapa live streaming så att andra människor kan se dem spela spel i realtid.

Detta har lett till ikoniska spelögonblick, till exempel "Twitch Plays Pokemon", där tusentals främlingar lade in lag till varandra tills spelet var färdigt. Det är otroligt lockande att få höga intäkter från streaming, men yrket är mycket konkurrensutsatt.

Röstskådespelare hjälper till att levandegöra spelvärlden genom att ge icke-spelarkaraktärer unika karaktärer och reaktioner på dina handlingar. Det fina med röstskådespeleri är att det aldrig är för tidigt eller för sent att börja. Spelindustrin kommer alltid att behöva röstskådespelare i alla åldrar.

 

c1bbe62e494285acd03b28c0a47cdc71